top of page
Sveinung_Bjelland-018_photo_Anna-Julia_Granberg_BLUNDERBUSS.jpg

BIOGRAFI

SVEINUNG BJELLAND har i flere år stått i første rekke blant våre klassiske pianister.

Han har blitt beskrevet som en musiker som har en sjelden evne til å ikle seg musikken han spiller og at lytteren finner seg behagelig fastholdt i hans grep. 
Han har en rekke vellykkede innspillinger bak seg, både som solist og kammermusiker. Ikke minst hans innspilling med sonater av Scarlatti og Mendelssohn, er blitt mottatt med begeistring og ble nominert til Spellemannsprisen 2006.

Classics Today fremhevet pianistens "kultiverte, fantasifulle og poetiske artisteri" og konkluderte: "Ingen klaverkjenner med respekt for seg selv burde gå glipp av denne høyst markante utgivelsen".

Bjellands seneste utgivelse, "Chopin og Schumann" fra juni 2018 har allerede fått fremragende kritikker i norsk og internasjonal presse.

Sveinung Bjelland har solid musikalsk skolering fra Sentral-Europa, ikke minst gjennom Hans Leygraf ved Mozarteum i Salzburg og Hochschule der Künste i Berlin. Han avsluttet studiene i Berlin med toppkarakter og utmerkelse og plasserte seg solid på kartet da han i 1999 ble valgt ut til Rikskonsertenes ”Årets unge solist”. Etter dette har han utviklet seg til en særlig interessant, aktiv og allsidig utøver.
Han har vært solist med alle våre største orkestre under profilerte gjestedirigenter, og han har rukket å gjeste en rekke konsertserier og festivaler i diverse europeiske land, hvor han har markert seg like sterkt i solistrollen som i kammermusikken.

Hans senere samarbeid med den tyske tenoren Daniel Behle har vært svært vellykket og resultert i konserter i bl.a London, Paris, Berlin, Wien, München og Frankfurt, samt tre  CD-innspillinger som har høstet strålende kritikker i internasjonal presse.

Sveinung Bjelland er også en velsett festivalartist ellers i Norden og på Kontinentet, ikke minst ved Festspillene i Bergen, som han har gjestet en rekke ganger. ​

Fra 2002-2008 var han kunstnerisk ansvarlig for Glogerfestspillene på Kongsberg, som i løpet av få år har vokst seg til en av våre mest markante musikkfestivaler.

Sveinung Bjelland er professor ved Norges Musikkhøgskole og ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

Bio norsk: Bio
bottom of page